Ποια είμαι


“Λατρεύω τη Φωτογραφία και μέσω αυτής, προσπαθώ να δώσω ζωή σε κάθε άψυχο αντικείμενο & ταυτόχρονα να αναδείξω τη μοναδική προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου που στέκεται απέναντι από το φακό μου. Μέσα από κάθε Εικόνα εξιστορείται μια ιστορία…„

Η Νινέτα Καμπανού είναι Εικαστικός Φωτογράφος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελλάδα με έδρα τα Ιωάννινα.

Εξειδικεύεται στη Καλλιτεχνική και Διαφημιστική Φωτογραφία, καθώς και σε Φωτογραφίσεις  Προϊόντων, Έργων Τέχνης, Κοσμημάτων και Μόδας .

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει Master στη Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Westminster -School of Media, Arts and Design- του Λονδίνου και ήταν Υπότροφος του Ιδρύματος Γουλανδρή.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ( Ε.Ε.Τ.Ε).

Εργάστηκε ως Εξειδικευμένος Φωτογράφος Μουσειακών εκθεμάτων και συλλογών, στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδος.

Βραβεύτηκε σε Διαγωνισμό Φωτογραφίας από την Ε.Ψ.Ε.Π το 2016 και από το 2006 έως το 2017, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής, Γλυπτικής,  Χαρακτικής και Φωτογραφίας σε Ελλάδα και Λονδίνο.

Δημοσιεύσεις  ελληνικών  και ξενόγλωσσων  Βιβλίων – Φωτογραφικών Λευκωμάτων  στα οποία  παρουσιάζεται  μέρος της Αρχαιολογικής & Εικαστικής δουλειάς της :

  • “The Parthenon Sculptures in the British Museum, Ian Jenkins, London, The British Museum Press, 2007. ”
  • “La Minerva di Arezzo, Mario Cygielman, Nuova Grafica Fiorentina, Firenze, 2008. ”
  • “ Η Βασιλική Α του επισκόπου Δουμετίου στην Παλαιοχριστιανική Νικόπολη,  Φ. Κεφαλλωνίτου- Κ. Γερολύμου,  Σειρά: Μνημεία Νικόπολης  αρ.4,  Αθήνα, Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε, 2008 . ”
  • “ Σύγχρονη ελληνική Φωτογραφία : Ένας αιώνας σε τριάντα χρόνια , Κ. Ιωαννίδης, Αθήνα,  Εκδόσεις Futura , 2008. ”
  • Ετήσια ημερολόγια του έτους 2009 της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας/ Άρτας, Υπουργείο Πολιτισμού.